یک بعد از تربیت کودک تربیت اجتماعیه. کودک باید تعامل با دیگران رو یاد بگیره و بتونه در اجتماع گلیم خودش رو آب بکشه بیرون. مشکلی که ممکنه خیلی از افراد در بزرگسالی پیدا کنن و ریشه اش ممکنه به دوران کودکی برگرده. کودکی که یاد نگرفته چطور در اجتماع زندگی و تعامل سازنده اشته باشه!
یادتون باشه اگر کودک شما اجتماعی بار نیاد به یک فرد شکننده و ضعیف در جامعه تبدیل میشه. پس بهترین کار اینه که از دوران کودکی روی تربیت اجتماعی کودک کار کرد.
مهارتهایی مثل سلام و خداحافظی کردن، مهارت نه گفتن، پیش قدم شدن در بحثها، توانایی حل مسئله، همدلی کردن با دیگران، درک احساسات دیگران، مشارکت در انجام کارها، مهارت تصمیم گیری و ... فکر میکنم اگر کمیکنیم میتونیم یک لیست بالا بلند از مهارتهایی که کودک نیاز به آموختن داره تا به خوبی در اجتماع ظاهر بشه بنویسیم. اما اینکه چظور این مهارتها رو آموزش بدیم هم خودش یک بحث جداگانه داره.
آموزش این مهارتها بخشیش از طریق رفتارهای خود ما بزرگسالان اتفاق میافته. مثلا ساده ترینش همین سلام و خداحافظی کردن. وقتی پدر خانواده برای رفتن به سرکار خاز خانواده خداحافظی میکنه و وقتی برمیگرده به همهی اعضای خانواده سلام میکنه به طور غیر مستقیم داره روی کودک اثر میگذاره و یاد میگیره چه موقع باید سلام و خداحافظی کنه. پس نقش الگویی اعضای خانواده رو نادیده نگیرید.
یک روش ذیگه آموزش از طریق بازیه. نقش بازی رو نادیده نگیرید . هم خودتان با کودکان بازی کنید و هم اجازه دهید کودکان با همسالان خود بازی کند.
به طور کلی برای کودک خود وقت بگذارید و باهاش صحبت کنید. نذارید کودکتون تنها بمونه. کودک تنها ، از یادگیری بسیاری از رفتارهای اجتماعی عقب میمونه.